Sergeant Louis Goetz, Leopoldsburg, Belgium
Gedenksteen 'Louis Goetz', Engenstraat, Leopoldsburg
Location: Antwerpen, Belgium

NL

Enkele dagen na Goetz’ overlijden, richtten de inwoners van Heppen ter ere van Louis, een houten kruisje op aan de hoek van de Engenstraat, schuin tegenover de boerderij n° 27. In 1950 richtte de Verbroedering van oud strijders van de Brigade Piron, provincie Antwerpen en Limburg er een gedenksteen op, gelegen op enkele meters van de plaats waar Louis Goetz sneuvelde.
Deze herinneringssteen werd door het Bataljon Bevrijding onder impuls van de overleden adjudant Frans Van Broeckhoven omgebouwd tot een klein monument, dat op 2 november 1980 officieel werd ingehuldigd door Karel Priemen, voorzitter van de Verbroedering der oud-strijders van de Brigade Piron, provincie Limburg.

De eerste zondag van november brengt de Verbroedering van de oud-strijders van de Brigade Piron er telkens een bloemenhulde.

EN

A few days after Goetz's death, the inhabitants of Heppen, in honor of Louis, erected a wooden cross at the corner of the Engenstraat, diagonally opposite the farm n° 27. In 1950, the Fraternization of former fighters of the Piron Brigade, province of Antwerp and Limburg erected a memorial stone on the site where Louis Goetz was killed.

On the first Sunday of November, the Fraternization of the former fighters of the Piron Brigade brings a floral tribute each time.

Date of Dedication: 01/01/1950

Property Permission: Public