Varsinais-Suomen Pelastuslaitos Nousiaisten Paloasema
Nousiaisten vapaapalokunnan käyttämä paloasema lähellä valtatie 8:aa. A fire station used by the Nousiainen Volunteer Fire Department near Highway 8.
Location: Finland

[FIN] Nousiaisten VPK on vuonna 1932 perustettu vapaaehtoinen palokunta joka toimii yhtenä Varsinais-Suomen Aluepelastuslaitoksen sopimuspalokuntana. Nousiaisten VPK suorittaa vuodessa noin 80-100 hälytystehtävää. Eniten palokuntaa työllistävät liikenneonnettomuudet, ensivastetehtävät ja erilaiset tulipalot.

Hälytysosasto toimii Nousiaisissa kahdelta paloasemalta. Palokunnan 1. asema sijaitsee lähellä valtatie kahdeksaa, kunnan keskustan tuntumassa. Toinen paloasemamme sijaitsee kunnan pitkästä mallista johtuen Valpperin kyläkeskuksessa. Matkaa paloasemalta toiselle kertyy noin 14km. 1. asema sijaitsee erinomaisella paikalla, oli tehtävä sitten Nousiaisten kunnan alueella tai naapurikunnissa. Valtatien läheisyys näkyy myös tehtävissä, suurin osa palokuntaa työllistävistä liikenneonnettomuuksista sattuu juuri valtatie 8:lla.

Kalusto:
NO11 SCANIA vm.1999
NO13 SCANIA vm.2006
NO171 VW CRAFTER vm.2016
NO21 SCANIA vm.2003
LAND ROVER

[source: website of firehouse]

[EN] Nousiainen VPK is a voluntary fire brigade founded in 1932, which serves as one of the contract fire brigades of the Regional Rescue Service of Southwest Finland. Nousiainen VPK performs about 80-100 alarm tasks a year. The fire brigade dispatch mostly for traffic accidents, emergency response tasks and various fires.

The alarm department operates in Nousiainen from two fire stations. The 1st station of the fire brigade is located near highway eight, near the center of the municipality. Our second fire station is located in the village center of Valpperi due to the long model of the municipality. The distance from one fire station to another is about 14 km. The 1st station is in an excellent location, had to be done in the area of ??Nousiainen municipality or in neighboring municipalities. The proximity of the highway can also be seen in the tasks, most of the traffic accidents that employ the fire brigade happen on Highway 8.

Vehicles:
LAND ROVER