Miinanraivaajien muistomerkki - Turku, Finland
Merimiinan sisältävä monumentti toisen maailmansodan jälkeen miinanraivausta tehneille henkilöille. A monument containing a sea mine to those who carried out demining after the Second World War.
Location: Finland

[FIN] Sotavuosina Suomenlahteen laskettiin noin 60 000 miinaa. Niistä osa raivattiin Turun seudulta kotoisin olevien nuorten varusmiesten toimesta 1945–1950.

KAUKO REIMA, MARTTI HAVIA: MIINANRAIVAAJIEN MUISTOMERKKI
Muistomerkissä on teksti: Kunnianosoitukseksi merimiinojen raivaajille 1945-1950. 15.5.1997 Miinanraivaajakilta ry.
Muistomerkki on iso maayhdysmiina mallia Ma/1 Venäjältä 1904.

Turussa pystytettiin Miinanraivaajien muistomerkki vuonna 1997 Korppolaismäen Lyhytpuistoon muistoksi ja kunnianosoitukseksi siitä toiminnasta, jota varusmiehet suorittivat sotien jälkeisinä vuosina. Merivoimien 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Miinanraivaajien muistomerkki sijoitetaan näkyvämmälle paikalle Aurajoen rantaan Läntisen Rantakadun ja Chrichtoninkadun kulmaan. Muistomerkki paljastettiin uudessa sijainnissaan 9.7.2018 klo 13.30.

Miinanraivauksen ansiosta yksikään suomalainen kauppa-alus ei sotien jälkeen ajanut miinaan Suomen vesillä. Sitä voidaan pitää sekä hienoisena ihmeenä että ennen kaikkea osoituksena tehokkaasta ja järjestelmällisestä raivauksesta. Ilman miinanraivaajien panosta myös maamme jälleenrakentaminen olisi ollut huomattavasti vaikeampaa.

Veteraanien keski-ikä on jo korkea ja rivit harvenneet, joten miinanraivaajien perinteiden ja muiston vaalimisesta Turun suunnalla vastaa Turun Miinanraivaajakilta. Muistomerkin siirrosta ovat vastanneet Turun Miinanraivaajakillan ohella Merivoimat, Turun kaupunki ja vapaaehtoiset.

[EN] During the war years, about 60,000 mines were laid in the Gulf of Finland. Some of them were cleared by young conscripts from the Turku region in 1945–1950.

KAUKO REIMA, MARTTI HAVIA: A MONUMENT OF MINESWEEPERS
The monument has the text: In honor of the deminers of sea mines 1945-1950. 15.5.1997 Miinanraivaajakilta ry.
The monument is a large seamine model Ma / 1 from Russia 1904.

A monument to the Minesweepers was erected in Turku in 1997 in the Korppolaismäki Short Park to commemorate and pay tribute to the activities of the conscripts in the post-war years. In honor of the Navy's 100th anniversary, the Minesweeper Monument will be placed in a more prominent position on the banks of the Aura River at the corner of Läntinen Rantakatu and Chrichtoninkatu. The monument was unveiled at its new location on July 9, 2018 at 1:30 p.m.

Thanks to demining, no Finnish merchant ship drove mines in Finnish waters after the wars. It can be seen both as a fine miracle and, above all, as an indication of effective and systematic clearing. Without the input of deminers, rebuilding our country would also have been much more difficult.

The average age of veterans is already high and the ranks have become thinner, so the Turku Minesweeper Guild is responsible for nurturing the traditions and memory of deminers in the direction of Turku. In addition to the Turku Minesweeper Guild, the Navy, the City of Turku and volunteers have been responsible for the transfer of the monument.

[Source: (visit link) ]
Date of Dedication: 07/09/2018