Ghost of Turku Cathedral- Turku, Finland
Jokin siirtelee esineitä Tuomiokirkossa. Someone moves objects in the Cathedral.
Location: Finland

[FIN] Turun Tuomiokirkko on mahtavan kokoinen katedraali johon mahtuu monenlaisia kummitusjuttuja. Sen hautaholveihin ja ympäristöön on haudattu noin 4500 ihmistä vuosisatojen aikana. Kirkon reunoilla on pieniä kappeleita suurmiehille. Yksi niistä oli Åke Tott. Sotapäällikkö 1600-luvulta. Hän toimi hakkapeliittojen komentajana 30-vuotisessa sodassa ja hänen rohkea tapansa ratsastaa joukkojen etulinjassa toi hänelle kuuluisuutta. Åke Tott kuoli jo 42-vuotiaana ja hänen muistomerkkinsä on Suomen suurin. Luukku josta laskeudutaan muistomerkin alla olevaan mausoleumiin on nähtävissä kirkon lattiassa.

Tuomiokirkossa myös kummittelee. Jokin kummitus on kuitenkin vaivannut kirkon henkilökuntaa siirtelemällä tavaroita. Tätä on tapahtunut useasti. Henkilökuntaa on peloitellut myös ääni, joka on terävällä äänellä päättäväisesti neuvonut asioissa. Onko se Åke Tott, sitä ei varmuudella tiedetä? Hänen hengensä saattaa olla vielä paikalla pitämässä järjestystä.

Tästä on olemassa maininta kirjassa:
(visit link)

Waymark vie sinut Tuomiokirkon sisälle Tottin hautamonumentin eteen. Paikalle on vapaa pääsy muina aikoina kuin jumalanpalveluksen tai konsertin aikana.

[EN] Turku Cathedral is a magnificent cathedral that can hold a variety of ghost stories. About 4,500 people have been buried in its tombs and surroundings over the centuries. There are small chapels for the great men on the sides of the church. One of them was Åke Tott. Warlord from the 17th century. He served as commander of cavalry during the 30-year war, and his courageous way of riding the front line of the troops brought him fame. Åke Tott died at the age of 42 and his monument is the largest in Finland. A hatch from which descends into the mausoleum below the monument can be seen on the church floor.

The cathedral also haunts. However, some ghost have plagued church staff by moving goods. This has happened many times. The staff has also been intimidated by a voice that has resolutely advised on matters with a sharp voice. Is it Åke Tott, it is not known for sure? His spirit may still be present to keep order.

There is a mention of this in the book:
(visit link)

Waymark will take you inside the Cathedral in front of Tott's tomb. Admission is free at times other than during worship or concert.
Public access?:
Free inside cathedral