Brouwerij Van Den Bossche - Sint-Lievens-Esse, Belgium
Family brewery in the center of Sint-Lievens-Esse, municipality of Herzele, Belgium
Location: West-Vlaanderen, Belgium

Brouwerij Van Den Bossche is een brouwerij in het Belgische en Oost-Vlaamse Sint-Lievens-Esse, deelgemeente van Herzele. De brouwerij werd opgericht in 1897 en is nog altijd in handen van dezelfde familie.

Geschiedenis
Rond 1830 stond er waar nu de brouwerij staat een boerderij met boomgaard. Via een erfenis kwam de toenmalige boerderij in handen van Julia de Clipelle (1839-1917) en haar echtgenoot August Van den Bossche (1817-1877). Na de dood van August Van den Bossche behield Julia de Clipelle de boerderij. Zij schonk vervolgens de boerderij aan haar jongste zoon Arthur Van den Bossche (1875-1925).Hij startte zijn brouwerij in 1897. Een groot deel van de boerderij werd gesloopt, waarna de brouwerij er werd op geplaatst. Opmerkelijk: Arthur Van den Bossche trouwde in 1901 met Leonora Eugenia Eulalia Callebaut (1875-1960), dochter van Charles Louis Callebaut, toenmalig zaakvoerder van brouwerij Callebaut, nu bekend om de chocolade. Na de dood van Arthur in 1925 bouwden zijn echtgenote en hun zonen Willy en Marc Van den Bossche het bedrijf verder uit. In 1975 kwam Ignace Van den Bossche, zoon van Marc, als vennoot in de brouwerij en in 1981 werd hij zaakvoerder. Sinds 2015 is de vierde generatie actief is in de brouwerij.

Bieren
De bekendste bieren zijn Pater Lieven Blond, Pater Lieven Triple, Pater Lieven Bruin, Kerst Pater, Lamoral Degmont, Livinus en Buffalo, dat (volgens de brouwer) per toeval voor het eerst werd gebrouwen in 1907. Tijdens een voorstelling van het Circus Buffalo Bill in Sint-Lievens-Esse had door vergetelheid het productieproces een andere wending gekregen, maar het bier bleek desondanks in de smaak te vallen.

Men kan dit bedrijf, dat gelegen is aan het prachtige dorpsplein aldaar, ook bezoeken.
Bron: Wikipedia

Google tranlation:
Brewery Van Den Bossche is a brewery in Sint-Lievens-Esse, Belgium and East Flanders, part of Herzele. The brewery was founded in 1897 and is still owned by the same family.

History
Around 1830 there was a farm with orchard where the brewery now stands. Via an inheritance, the then farm came into the hands of Julia de Clipelle (1839-1917) and her husband August Van den Bossche (1817-1877). After the death of August Van den Bossche, Julia de Clipelle kept the farm. She then donated the farm to her youngest son Arthur Van den Bossche (1875-1925). He started his brewery in 1897. A large part of the farm was demolished, after which the brewery was placed on it. Remarkable: Arthur Van den Bossche married Leonora Eugenia Eulalia Callebaut (1875-1960), daughter of Charles Louis Callebaut, then manager of the Callebaut brewery, now known for its chocolate, in 1901. After Arthur's death in 1925, his wife and their sons Willy and Marc Van den Bossche continued to expand the company. In 1975 Ignace Van den Bossche, son of Marc, joined the brewery as a partner and in 1981 he became manager. Since 2015, the fourth generation has been active in the brewery.

beers
The best-known beers are Pater Lieven Blond, Pater Lieven Triple, Pater Lieven Bruin, Kerst Pater, Lamoral Degmont, Livinus and Buffalo, which (according to the brewer) was first brewed by accident in 1907. During a performance of the Circus Buffalo Bill in Sint-Lievens-Esse, the production process had taken a different turn due to obscurity, but the beer nevertheless proved to be popular.

You can also visit this company, which is located on the beautiful village square there.
Source: Wikipedia