RTM Middelharnis, NL
31U E 582099 N 5736508
[NL] Aankomstplek van de veerboot uit Hellevoetsluis op het eiland Goeree-Overflakkee en overstappunt op de stoomtram. [EN] Arrival point of the ferry from Hellevoetsluis on the island of Goeree-Overflakkee and transfer point for the steam tram.
Location: Zuid-Holland, Netherlands

[NL]

Op deze plek kwam tussen 1908 en 1971 de veerboot uit Hellevoetsluis aan. Reizigers konden daarna desgewenst overstappen op de stoomtrams, die richting het oosten en het westen reden naar de kleine dorpen op dit afgelegen, agrarische eiland. Omdat de veerdienst zo'n grote rol heeft gespeeld in de ontsluiting van het eiland en het bereikbaar maken van het vasteland, is in het jaar 2016 besloten om de aankomststeiger van de veerdienst in ere te herstellen. Ook van het bijbehorende tolhuisje van de RTM (Rotterdamsche Tramweg Maatschappij) is een replica neergezet.

In de zomermaanden juli t/m september is er nog steeds een veerdienst actief tussen Hellevoetsluis en Midelharnis. De Linquenda II, een klipperaak uit 1914, vaart in die maanden op gezette tijden van en naar Goeree-Overflakkee.

Bron (fragmenten, bewerkt): Digibron (visit link)

[EN]

The ferry from Hellevoetsluis arrived at this place between 1908 and 1971. Travelers could then transfer to the steam trams, if desired, which ran east and west to the small villages on this remote, agricultural island. Because the ferry service has played such a major role in opening up the island and making it accessible from the mainland, it was decided in 2016 to restore the arrival jetty of the ferry service. A replica has also been erected of the associated toll booth of the RTM (Rotterdamsche Tramweg Maatschappij).

In the summer months of July to September there is still a ferry service between Hellevoetsluis and Midelharnis. The Linquenda II, a clipper barge from 1914, sails regularly to and from Goeree-Overflakkee during those months.

Source (fragments, edited, in Dutch): Digibron
Body of water served: Haringvliet