Teunis de Jong - Linschoten - NL
Teunis de Jong
Location: Utrecht, Netherlands

Teunis de Jong, zoon van kruidenier C.B. de Jong die van 1919 tot 1968 een winkel had aan de dorpstraat 27. Teunis de Jong voer als matroos 2e klasse op de Hr.Ms. Jacob van Heemskerck, gebouwd in 1940. De Hr.Ms. Jacob van Heemskerck was een Nederlandse licht kruiser van de Trompklasse.

Op de oorlogsveteranensite (visit link) (http://www.veteraneninstituut.nl/upload/file/OS.pdf) staat het volgende over martroos de Jong vermeld:

OS 49 05-05-1943 Hr.Ms. Jacob van Heemskerck. Aan boord van de luchtverdedigingskruiser Hr.Ms. Jacob van Heemskerck, die op weg was van Melbourne naar de Exmouth Golf, West-Australië, bleek de matroos T. de Jong overboord te zijn geraakt. Hoewel meteen op tegenkoers werd gegaan, werd niets meer van De Jong vernomen en moest worden aangenomen dat hij was verdronken.
bron (visit link)
Teunis de Jong, son of grocer C.B. de Jong, who had a shop at the Dorpsstraat 27 from 1919 to 1968. Teunis de Jong sailed as a 2nd class sailor on the Hr.Ms. Jacob van Heemskerck, built in 1940. The Hr.Ms. Jacob van Heemskerck was a Dutch light cruiser of the Tromp class.

On the war veterans site (visit link) (http://www.veteraneninstituut.nl/upload/file/OS.pdf) the following is stated about martroos de Jong:

OS 49 05-05-1943 Hr.Ms. Jacob van Heemskerck. Aboard the air defense cruiser Hr.Ms. Jacob van Heemskerck, who was on his way from Melbourne to the Exmouth Gulf, Western Australia, turned out to have fallen overboard sailor T. de Jong. Although they immediately went against the grain, nothing more was heard from De Jong and it had to be assumed that he had drowned.
bron (visit link)
Date of Dedication: 05/05/1943