Piscina sagrada - Ourense, Galicia, España
Roman pool with magic powers.
Location: Galicia, Spain

gl: "A secuencia de estructuras iniciase cun edificio da segunda metade do s.I d.C. que acolle unha piscina termal de granito. A súa función é relixiosa, relacionada coas propiedades curativas das augas das Burgas, cuns poderes benéficos concedidos polo deus indígena REVVE ANABARAEGO, ao que se dedican seis aras procedentes deste mesmo lugar. Seguramente se se escavase todo o edificio - santuario, aparecerían máis.Ese edificio reformase na segunda metade do s.II d.C. para construir baños termais aínda que seguramente con outros usos. Algúns materiais arqueolóxicos rexistrados nesta zona son verdadeiramente excepcionais, como o camafeo coa escena de baño, os ladrillos de entalle ou o pelegrin medieval de acebiche, este último da Idade Media."

en: "The sequence of structures begins with a building from the second half of the first century AD that houses a granite thermal pool. Its function is religious, related to the healing properties of the waters of Burgas, with beneficial powers granted by the indigenous god REVVE ANABARAEGO, Six altars were excavated in the second half of the 2nd century AD to build thermal baths, although probably with other uses. Some materials found in this area are truly exceptional, such as the cameo with the bath scene, the notched bricks or the medieval pilgrim of acebiche, the latter of the Middle Ages."