50 jaar scouting - Woerden - NL
50 jaar scouting Woerden
Location: Utrecht, Netherlands

Plaquette scouting herinnert aan 50-jarige bestaan
In het Westdampark in Woerden is ter herinnering aan 50 jaar scouting, een plaquette onthuld.

De Woerdense Albert Schweitzergroep werd in 1966 opgericht door Jaap Landman. In 2016 bestond scouting Woerden 50 jaar maar pas daarna ontstond het idee voor een blijvende herinnering.

Op de plaquette staat de tekst “Waar rook is, is een sukkel aan het werk” een door Landman veel gebruikte uitspraak. De onthulling vond plaats in bijzijn van leden van het eerste uur en mensen die nu scouting Woerden draaiend houden.

Landman runde voor 1966 al een scoutinggroep in Nijkerk. Toen hij verhuisde naar Linschoten, kreeg hij van het landelijk scoutingbureau de vraag, een scoutinggroep in Woerden op te zetten.

De Woerdense Albert Schweitzergroep behoort inmiddels met meer dan 500 leden tot één van de grootsten van het land. In het onderkomen aan de Kromwijkerdijk organiseert de groep zeven dagen per week activiteiten voor de leden.
bron (visit link)

In memoriam Jaap Landman 11 aug 1941 – 25 mei 2022
Scouting plaque commemorates 50th anniversary
21 February, 2020
In the Westdampark in Woerden, a plaque has been unveiled to commemorate 50 years of scouting.

The Woerden-based Albert Schweitzer group was founded in 1966 by Jaap Landman. In 2016 scouting Woerden celebrated its 50th anniversary but it was not until then that the idea for a lasting reminder arose.

The plaque bears the text "Where there's smoke, there's a sucker at work" a phrase often used by Landman. The unveiling took place in the presence of members of the first hour and people who now keep scouting Woerden running.

Before 1966 Landman ran a scouting group in Nijkerk. When he moved to Linschoten, he was asked by the national scouting bureau to start a scouting group in Woerden.

With more than 500 members, the Woerden-based Albert Schweitzer group is now one of the largest in the country. In the shelter at the Kromwijkerdijk the group organizes activities for its members seven days a week.
source (visit link)

Fleur-de-lis?: nee