Hatanpää arboretum ruusutarha
[FIN] Hatanpään arboretumin ruusutarha sijaitsee Hatanpään kartanorakennuksen eteläpuolella. [ENG] Hatanpää Arboretum's rose garden is located on the south side of the Hatanpää manor house.
Location: Finland

SUOMI

Ruusutarha rakennettiin vuosina 1971-73 Hatanpään kartanorakennuksen eteläpuolelle entisen hedelmätarhan paikalle. Vanhoilta ajoilta on jäljellä vielä muutama omenapuu. Ruusutarhassa on nykyisin yhteensä lähes 200 erilaista ruusua. Edustettuina ovat peitto-, ryhmä-, puisto-, köynnös-, ja pensasruusut. Eniten tarhasta löytyy paljon hoitoa vaativia ryhmä- eli jaloruusuja, jotka ovat matalia ja kukkivat pitkään. Eri ruusutyypit on merkitty kyltein.

Kauneimmillaan ruusutarha on heinäkuun puolivälistä syyskuun loppuun. Ruusutarhassa kokeillaan vuosittain muutamia uusia ryhmäruusulajikkeita ja lisäksi joitakin lajikkeita joudutaan keväisin uusimaan. Kestävimmät lajikkeet säilyvät useita vuosia. Ruusutarhaan myös on istutettu kartanon seinustalle uusia köynnösruusuja, mm. keltainen köynnösruusu.

ENGLISH

The rose garden was built in 1971-73 on the south side of the Hatanpää manor house on the site of the former orchard. There are still a few apple trees left from the old days. The rose garden currently has a total of almost 200 different roses. Represented are blanket, group, park, climbing and bush roses. Most of all, in the garden you can find group roses that require a lot of care, or noble roses, which are low and bloom for a long time. The different types of roses are marked with signs.

The rose garden is at its most beautiful from mid-July to the end of September. In the rose garden, a few new group rose varieties are tried every year, and in addition, some varieties have to be renewed in the spring. The most durable varieties can be stored for several years. New climbing roses have also been planted on the manor wall in the rose garden, e.g. yellow climbing rose.

Vierailuohjeet suomeksi: Kirjaa tämä waymark lataamalla valokuva suosikkiruusustasi ja kerro meille, miksi pidät siitä. Jos mikään ei kuki, voit ladata kuvan ruusutarhasta. Kerro myös mielipiteesi puutarhasta. KUVA PITÄÄ OLLA RUUSUTARHASTA.

Garden Name: Hatanpään arboretum ruusutarha

Location: Hatanpään Arboretum