Bosman molentje - Alphen aan den rijn - NL
oude bosman molen met handbediening en vervangende tandwielkast

omschrijving ijzeren weidemolen
fabricaat Bosman, Piershil
type A-Ford
inrichting waaierpomp

Een antieke Bosman A-Ford, de toren is opgebouwd van hoeklijn dus van eind 1930-er, begin 1940-er jaren. Een hoge toren van minimaal 4 meter en een Van Bodegom-fundering. Polyester windbladen.
De molen is uitgerust met een kwadrant waarmee de molen op alle standen in de wind gedraaid kan worden.

De A-Ford-overbrenging is kennelijk stuk gegaan, oktober 2017 blijkt deze inmiddels te zijn vervangen door een agrarische tandwielkast.
bron (visit link)
molentjes zoeken (visit link)

description iron meadow mill
manufacture Bosman, Piershil
type A-Ford
equipment impeller pump

An antique Bosman A-Ford, the tower is constructed of angle line so from the late 1930s, early 1940s. A tall tower of at least 4 metres and a Van Bodegom foundation. Polyester wind blades.
The mill is equipped with a quadrant that allows the mill to be turned into the wind at all positions.

The A-Ford gearbox apparently broke down, October 2017 it appears to have since been replaced by an agricultural gearbox.
source (visit link)
mill search (visit link)