Jihlava - horní cást Masarykova námestí / Jihlava - the upper part of Masaryk Square
33U E 542827 N 5471627
CZ: Masarykovo námestí v Jihlave patrí svou rozlohou (36 653m2) k nejvetším historickým námestím v CR. Ústí do nej 12 jihlavských ulic. EN: Jihlava’s town square belongs to the largest historical sites in the Czech Republic.
Location: Kraj Vysočina, Czechia

CZ:
Jak správne zalogovat waymark a na co v logu urcite nezapomenout?
Vaše zápisy jsou tou jedinou odmenou co autor za založení waymarku má, mely by být tedy i slušne formulované. Ideální log je takový, u kterého jste schopni již z jeho ctení sami poznat, ke kterému waymarku jste jej napsali a jaké zážitky máte s jejím navštívením spojené. I strucný log muže být unikátní. Nic neríkající logy (napríklad "Odloveno s Xzy.", "Navštíveno ve 12:00.", "První WM.", atd.) nejsou vhodné.
K zalogování nálezu na tomto waymarku opravdu nestací jen místo pouze navštívit, ale je treba i porízený záber (z webkamery) na kterém jste videt priložit k logu.
Tento WM nemá stejného autora jako keška, která má tento WM jako podmínku k zalogování! WM byl založen mnohem dríve. Logy s nesprávnou fotkou mažu!

Masarykovo námestí
Svou rozlohou patrí k nejvetším historickým námestím u nás. Jako podekování za ochranu pred morovou epidemií byl roku 1690 v jeho horní cásti postaven mariánský sloup. Dve starobylé kamenné kašny dostaly dnešní podobu s pískovcovými sochami antických bohu vod Neptuna a Amfi trité až v roce 1797.

Zdroj informací:
Další informace:
Pohled z místa, kam je namírena kamera:

EN:

The town square
Jihlava’s town square belongs to the largest historical sites in the Czech Republic.
The plague column (of the holy virgin) was built in 1690, as an expression of gratitude for sparing the town from the plague. In 1797, two water fountains were built in the square, replacing two wooden water wells. The fountains are adorned with two sandstone sculptures of Antique gods, Neptune and Amphitrite.

Source of the information:
More information: