Open-Air Museum Kourim /// Skanzen Kourim, CZ
The folk architecture museum in Kourim. /// Museum lidové architektury v Kourimi.
Location: Středočeský kraj, Czechia

Skanzen Kourim (CZ)

• Jako jediný skanzen u nás shromažduje lidové stavby z celé Ceské republiky. Objevují se zde ruzné typy regionální kultury, a to z období 17. - 19. století.

• Vznik muzea se datuje na prelom 60. a 70. let minulého století. Pred stavbou nádrže Želivka bylo zapotrebí zachránit nekteré vzácné objekty regionálního stavitelství, které by jinak skoncily pod hladinou. Pro vybudování skanzenu byla nakonec vybrána Kourim.

• Již v roce 1972 zde stála první stavba, a to Durdická stodola. Pro verejnost byl areál otevren v roce 1976.

• Ve skanzenu je 9 vetších obytných a hospodárských budov. Mezi nimi najdeme drobnejší památky jako holubník, zvonicku atd.

• Muzeum lidových staveb v Kourimi je soucástí Regionálního muzea v Kolíne.

• Skanzen je oblíbeným místem pro natácení filmu. natáceli se zde napr. Príbeh rytíre, Peklo s princeznou, Tajemství staré bambitky.

Open-air museum in Kourim (EN)

• The folk architecture museum in Kourim is unique in the Czech Republic. It does not focus on only one type of dwelling, but is a collection of different architectural styles from the whole of Bohemia.

• The buildings you can find here represent periods from the 17th to the 19th century.

• The museum was founded in the seventies then the removal of several valuable historical buildings and monuments of folk architecture was necessary due to filling a new dam Želivka. It was decided that these monuments will be saved and transferred to a new location near Kourim.

• Architecture is not the only attraction awaiting you in Kourim. The local team prepare a range of ethnic folk programmes the whole year round, with the aim of commemorating folk traditions which are gradually being forgotten.

zdroj / source: Mikroregion Kourimsko, Skanzen Kourim

Theme:
History of folk architecture

Street Address:
Muzeum lidových staveb v Kouřimi Ruská ulice 281 61 Kouřim

Food Court: yes

Gift Shop: yes

Hours of Operation:
eden – březen: zavřeno (January - March: close) duben: pátek–neděle: 10.00–16.00 hodin (April: friday - Sunday: 10:00 - 16:00) květen - červen: úterý–neděle: 10.00–17.00 hodin (May - June: Thursday - Sunday: 10:00 - 17:00) červenec – srpen: úterý–neděle: 10.00–18.00 hodin (July - August: Thursday - Sunday: 10:00 - 17:00) září: úterý–neděle: 10.00–17.00 hodin (September: Thursday - Sunday: 10:00 - 17:00) říjen: pátek–neděle: 10.00–16.00 hodin (October: Friday - Sunday: 10:00 - 16:00) listopad: zavřeno (November: close) prosinec: pátek–neděle: 10.00–16.00 hodin (December: Friday - Sunday: 10:00 - 16:00) 24., 25. a 31. prosinec: zavřeno (24., 25. and 31. December: close)

Cost: 60.00 (listed in local currency)

Museum Size: Small