Suomen moottoripyörämuseo - Lahti, Finland
Finnish Motorcycle museum in Lahti, Finland
Location: Finland

FIN:

Niemen satamassa, Vesijärven tuntumassa sijaitsevan museon aihiona on 1959 valmistunut punatiilinen kuivaamorakennus, joka saneerattiin ja laajennettiin vanhaa kunnioittaen tarkoitukseen sopivaksi. Jo itse rakennus on näkemisen arvoinen monestakin eri syystä.

Suomen Moottoripyörämuseo on enemmän, kuin perinteisellä museolla yleensä käsitetään. Siitä tulee paikka, jossa viihdytään, käydään usein ja jota tullaan katsomaan kauempaakin. Jo nyt tiedetään, että esille tulevat ainutlaatuiset pyörät, vaihtuvat näyttelyt ja teemat tulevat kiinnostamaan myös kansainvälisesti. Merkittävän pyöräkokoelman lisäksi esillä on myös runsaasti erilaista oheismateriaalia viimevuosisadan alusta lähtien aina 80-luvulle saakka. Moottoripyörämuseosta on siis tulossa todellinen elämyskohde, joka kiinnostaa muitakin kuin motoristeja.

Museonhankkeesta tekee ainutlaatuisen myös se, että museon on rakennettu pääosin vanhan ajan "talkoohengessä." Yli 100 eri alojen yhteistyökumppania ovat lahjoituksien ja työpanoksensa muodossa olleet toteuttamassa tätä niin monen ihmisen unelmaa.

Moottoripyörämuseo on aktiivisesti mukana myös Ruoriniemi-Mukkula -rantavyöhykkeen kehittämisessä. Ainutlaatuista Vesijärven ranta-aluetta siistitään koko ajan ja tavoitteena on jatkaa lahtelaisten olohuoneeksi muodostuneen sataman ilmettä Mukkulaan saakka.

Museon rinnalla on legendaariseen Ace Cafe -perheeseen kuuluva Ace Corner -kahvilaravintola terasseineen, jonne voi poiketa “vaikka muuten vain” aistimaan alan kulttuuria.

ENG:

Port of Niemi, near the Vesijärvi located in the museum is a 1959 graduate of drying facility, which was renovated and expanded with respect for the old to be of value. Even the building itself is worth a visit for a number of reasons.

Finnish Motorcycle Museum is more than a traditional museum is generally understood. It will be a place where people like to belong, will often take place, and which will be seen from a distance. It is already known that the emerging unique wheels, temporary exhibitions and themes are of interest to the international level. In addition to a major bike collection will also be discussed with a variety of materials to help from the beginning of the last century to the 80 century. Motorcycle Museum is thus becoming a real adventure destination that interests other than the bikers.

The museum project is also unique in the fact that the museum has been built mostly old-time "talkoohengessä." With more than 100 partners in various fields are in the form of donations and the work input were carried out by this so many people dream of.

The Motorcycle Museum is also actively involved in Ruoriniemi-Mukkula-development of the coastal zone. Unique Vesijärvi beach area is cleaned up all the time and the goal is to continue to Lahti living room of the resulting port MUKKULA look up to.

The museum alongside the legendary Ace Cafe-family, the Ace Corner Cafe restaurant with terrace, which may differ from the "even if the only way" to sense the field of culture.
Primary Vehicle Category: Other

Moday - Friday 10-20 Saturday 10-18 Sunday 11-17