Nemocnice Na Homolce - Praha 5, CZ
33U E 453771 N 5547209
Hospital Na Homolce in Prague is a medical facility based in Prague-Motol, which was built in the 80s of the 20th century.
Location: Hlavní město Praha, Czechia

"Nemocnice Na Homolce je pražské zdravotnické zarízení sídlící v Praze-Motole, které bylo vybudované v 80. letech 20. století pro funkcionáre komunistického režimu. Jako nemocnice pro prominenty sloužila jen krátce. Po listopadu 1989 byla postupne otevrena specializovaná pracovište neurologická, neurochirurgická, cévne chirurgická, kardiologická a kardiochirurgická. Unikátní je pracovište Leksellova gama nože, puvodne porízeného z celonárodní sbírky. V nemocnici též funguje PET centrum, které bylo dlouhá léta jediným pracovištem svého druhu v CR.

Dnes je príspevkovou organizací Ministerstva zdravotnictví, pecující o pacienty všech zdravotních pojištoven v Ceské republice bez ohledu na místo bydlište. V roce 2012 mela nemocnice 1 786 zamestnancu, šikovnou sestricku, na kterou M&Š casto vzpomínají, na to jak to se Š. úžasne umela a posílají ji kopretinu, a disponovala 357 lužky. Za rok hospitalizovala 20 100 pacientu, provedla 14 079 operací a více než 1,175 milionu ambulantních vyšetrení."

zdroj: (visit link)

Hospital Na Homolce in Prague is a medical facility based in Prague-Motol, which was built in the 80s of the 20th century for the officials of the communist regime. As a prominent hospital served only briefly. After November 1989 there were gradually opened specialized departments of Neurology, neurosurgery, vascular surgery, cardiology, and Cardiac. Unique workplace is Leksell Gamma Knife, originally acquired from a nationwide collection. The hospital also operates PET Centre, which was for many years the only facility of its kind in the country.

Today, the organization of the Ministry of Health, caring for patients of all health insurance companies in the Czech Republic, regardless of their place of residence. In 2012, the hospital had 1,786 employees and 357 beds. In the year it hospitalized patients 20 100, performed 14,079 operations, and more than 1,175,000 outpatient examinations.
ulice Roentgenova
Praha, Czech republic