Sletterhage Fyr - Sletterhage lighthouse
Sletterhage Fyr blev bygget i 1894. Sletterhage lighthouse was built in 1894.
Location: Denmark

Det første fyr på Sletterhage blev etableret af Århus Kommune i 1872. Fyret var et fast hvidt fyr, som skulle lede skibe sikkert til og fra Århus. Århus Havn betalte en opsynsmand på stedet. Dette fyr blev nedlagt i 1894, og ca. 300 meter længere mod vest blev det eksisterende fyr samme år bygget på den nuværende placering under ledelse af fyringeniør J. S. Fleischer.
Den store P-plads ved Sletterhage Fyr er “landets ende”. Små både kan sættes i vandet lidt nord for fyret, men pas på: Det er et dybt og strømfyldt farvand og derfor uegnet til badning. Til gengæld er det et godt sted for lystfiskeri. Der er indrettet shelter i den gamle ralgravningstunnel og 2 offentlige toiletter ved fyret. I samme bygning er der indrettet madpakkehus som er tilgængeligt året rundt. Her er borde og bænke til ca 24 personer. I fyret findes en udstilling med fokus på det maritime samt adgang til tårnet.

Udstillingen og adgang til tårnet åbner 8/4. Åbningstid 12-16.
Kilde:visitdjursland¨

English:
From the lighthouse is a path along the beach towards westto Tyskertårnet, which was a German radar tower from theSecond World War. From here there is a lovely view to thesouthern islands in Kattegat. Towards land there is a viewover the pastures to Ellemandsbjerg and Mols Bjerg

The trip to the lighthouse at ‘Sletterhage’ is appreciated by many people . The surroundings invite you to a quick walk to the ‘Tyskertårnet' (radar installation from WW 2) or ‘Lushage’. Maybe just a short walk around the beautiful little lighthouse. Public access to the lighthouse starts April. The lighthouse will be open all weekends, public- and school holidays. Entrance fee is kr. 20 for adults and kr. 5 for children under 12.

Source: visitdjursland

Admission Prices: